Du er her

Bogbyen

Bogbyen

Torup Bogby er Danmarks første bogby. En lille landsby på 350 sjæle i Nordsjælland, der damper af bøger.

Vi har 'hovedkvarter' i den gamle stationsbygning på Dyssekilde Station. Her kan man købe brugte kvalitetsbøger. Det kan man over det meste af landsbyen. I brugsen, I et karlekammer på Røjlegården, i 10 bogkærrer, i en skurvogn foran kirken. Men Torup Bogby er ikke kun bogsalg. Vi holder også forfatterarrangementer med store og mindre store navne, blandt andet på det årlige Nordisk Forfattertræf. Hver sommer arrangerer vi skrivekurser. Og snart sælger vi også brugte bøger via nettet.

Der er bogbyer over hele verden, se www.booktown.net. En bogby er defineret som en lille, landlig by, med en række selvstændige, samarbejdende bog-antikvariater plus tilhørende arrangementer. Nærmeste søsterbogby er Tvedestrand i Norge med 12 bogantikvariater, forlag mv.

Formålet med Torup Bogby er kort sagt at skabe liv. Aktiviteterne omkring bogbyen styrker det lokale fællesskab. Derudover bidrager de mange kulturelle aktiviteter til at udvide alles perspektiv. Bogbyen skaber et stærkere lokalt fællesskab og et rigere åndsliv.